אחד היסודות הדרמטיים הגדולים ביותר הוא אי הידיעה. דמות אחת יודעת משהו שהשנייה לא יודעת, והשתיים פועלות בהתאם לכך. הצופים, מצדם, יודעים כמעט הכל, מביטים במתרחש על הבמה ובטעויות הנוצרות בעקבות פערי המידע. לרוב, זה מצחיק מאוד, או עצוב מאוד, תלוי איך מסתכלים על זה או לאיזה ז'אנר שייכת היצירה.
הסדרה החדשה-ישנה של ערוץ כאן 11 (שכן בדיוק אתמול עלה הפרק האחרון של העונה הראשונה), "מותק בול באמצע", מבוססת בדיוק על זה. היא נוצרה על ידי המחזאי והתסריטאי שמואל הספרי, שגם ביים, ומציגה את נפתלותיה של כנסת ישראל, על התככים והמזימות מאחורי הקלעים, והרצון הטוב של מתי מעט, שגם הוא נעלם בלו"ז השוחק של חברי וחברות הכנסת. היא כתובה נפלא ומדויק, וחוגגת את השפה העברית על כל גווניה ורבדיה, החל בפנינים המדויקות של הגיבורה הראשית, הח"כית החדשה מותק מרדכי (המגולמת בצורה מדויקת ומצוינת על ידי גילי איצקוביץ'), וכלה בשעטנז המילולי של הלוביסט הנכלולי אלכס, (המגולם בצורה מעולה על ידי אבי קושניר). מעבר לכך שסדרה זו שופעת אזכורים ליצירות תיאטרליות, מקומיות ובינלאומיות כאחד, כגון העוזרים של חברת הכנסת טיגיסט כבארה שמזכירים מאוד את שומרי הארמון בהצגה "הבקכות" של יאיר שרמן, גרסת בית הספר גודמן, פערי הידיעה הם אלו המניעים את העלילה קדימה ושומרים שהצופים ימשיכו להיות דרוכים על הספה.
למרות שמדובר ביצירה טלוויזיונית מובהקת, שכן היא קצרה (כל פרק בן כשלושים דקות), יומית, ומוקרנת בערוץ ציבורי וממלכתי, ניתן בהחלט להתמירה לכדי יצירת תיאטרון – הנושא מזכיר יצירות שייקספיריות רבות, היא הולמת את חוקי הזמן והמקום, והיא מורכבת מלהקה מצוינת של שחקניות ושחקנים, חלקם מוכרים וחלקם מתגלים פה לראשונה, ומפגינים כישרון רב שבתקווה ינוצל ליצירות רבות אחרות.
הצופים יכולים להזדהות מאוד עם הגיבורה הראשית, הח"כית הפעורה שמנסה להפעיל את כוחה לטובה ואינה יודעת שמתמרנים אותה ומפעילים עליה מניפולציות מכל הצדדים. ההזדהות הזו מקבלת משנה תוקף לאור העובדה שכמו שמותק לא יודעת מה מתרחש במסדרונות השלטון, ואיך משחקים איתה, כך גם האזרחים עצמם. אמנם הם יודעים שהמושכים בחוטים משחקים עמם, אך סביר להניח שהם לא יודעים עד כמה. כך או כך, זוהי יצירה נפלאה שדורשת עונה נוספת, ומוכיחה שהתיאטרון מצוי גם בערוץ הממלכתי.