6 סיבות למה אתם חייבים ללכת לראות את CATS
גל הביטולים ששטף את ארצנו הקטנה, גרם למרתה להתעורר באחד מימי אוגוסט בבעתה קלה. לא, לא היו אלו ניסיונותיהם הצורמים של החמאס להעיר אותה לפני השעון המעורר, גם לא היו אלו הצווחות של השכנה שולה שקראה לג'קי שלה לקום לעבודה, אלא דווקא החשש פן אחד ממחזות הזמר הטובים בעולם יבטל את הופעותיו בארץ.
אבל הסערה עברה, השקט חזר לשרור ברחובות, והחתולים יצאו ממחבואם. ואתם עומדים לזכות לראות את אחד מהמיוזיקלס הטובים עלי אדמות. בהנחה, שהשגתם כרטיסים, כמובן… מרתה לא יוצאת מגדרה בדרך כלל, גם לא ששה לחלק סופרלטיבים סתם, כאילו היו כרטיסי ביקור על מדרכות אלנבי. אבל מדובר פה במקרה נדיר וחד פעמי, פור קאטס סייק. קבלו, 6 סיבות למה כדאי לכם לעזוב הכל, לקנות כרטיס, ואחר כך לאמוד את מידת הנזק שנעשתה, לרצפת המטבח, לתקרת האשראי, לקירות הקיוביקל שלכם במשרד.
1. הנוסטלגיה והשיא – CATS עלה לראשונה על הבמות בווסט אנד בשנת 1981 והוצג במשך 21 שנים, ובברודווי, הועלה לראשונה בשנת 1982. שני מחזות הזמר ירדו מהבמות (לבינתיים…) אחרי שכמעט שברו את שיא ההופעות בתולדות המיוזיקל (פנטום האופרה מחזיק את התואר הנכסף). לאחרונה, הושק הסיור הבינלאומי של המחזמר ובנובמבר הקרוב הוא עומד להגיע אל ישראל. לאחר מכן, בדצמבר, הוא ינחת בלונדון ויופיע שם באחד מאולמות התיאטרון למשך 12 שבועות, עד שיחזור לדרכים.
מדובר באחד ממחזות הזמר הפופולאריים ביותר, עד כדי כך שהוא הועלה ביותר מ20 הפקות בכל רחבי העולם, 2 מהן בשפת הקודש. בשנות ה-80 וה-90 נחשב לאחד ממוסדות החובה לכל מי שעלה לרגל ללונדון ולניו יורק, כמעט כמו פנטום האופרה או עלובי החיים, שרצים עד היום. כך יצא שלבני 30+ רבים כיום יש זיכרונות נהדרים כתוצאה מהמחזמר המופלא הזה, או פוביה מחתולים, תלוי איך מסתכלים על זה.
2. החתולים – אחת ממילות המפתח הנפוצות ביותר ברשת, בכל סוגי החיפוש של גוגל, היא "חתולים" ולכן, כל האינטרנט גדוש בסרטונים חמודים עד כאב שיניים של חתולים שנכנסים לקופסאות/כדים/נעליים, חתולים שמפריעים לבעליהם באמצע היוגה, חתולים מדובבים, חתולים מצילים עורב מטביעה, וכן הלאה וכן הלאה. ב-"קאטס" מצליחים לשלב את האובססיה הבלתי נשלטת הזו לבעלי הזנב בתוך עולם התיאטרון, ואז המתיקות הזו לא רק שנעשית קצת יותר נסבלת, אלא בעלת איזשהו ערך.
3. המשחק – CATS מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בכל הנוגע למשחק במחזות זמר. השחקנים מגלמים את החתולים בכל רמ"ח איבריהם. למשך זמן מה, מופלא ככל שיהיה, יש חתולים על הבמה, בצורת בני אנוש. ההעמדה והמשחק כה מדויקים, עד כי הם מגיעים לג'סטות הקטנות ביותר, לאיברים הקטנים ביותר, לצלילים הקטנים ביותר, עד כי הכלבים שבחוץ נובחים בהזדהות או הרתעה.
4. הלויד-וובר – המחזמר הנפלא הזה הוא שילוב כוחות של אינספור יוצרים, בניצוחו של סר אנדרו לויד וובר. תגידו מה שתגידו על האיש והאגו, אבל הוא הצליח לשנות את פני עולם המיוזיקל העולמי, ולהוציא כמעט בכל פעם יצירה מנצחת ומרגשת.
5. המחיר – נכון, מדובר בחתיכת השקעה. אבל, תיקחו בחשבון שהמחזמר מגיע לארץ, אל היכל התרבות בתל אביב, וכל הנדרש מכם הוא לנסוע במכונית או אפילו באוטובוס או שניים, לשבת בנחת באולם וליהנות. מנגד, אם תרצו לראות את המחזמר כשהוא חוזר ללונדון, אז תצטרכו להזמין כרטיס טיסה, לעבור בדיוטי ולקנות קפה במחיר של בושם שאנל, ללון במלון כמה ימים ולהגיע בתחבורה ציבורית אל אולם הפלדיום, סביר כי אז ההשקעה תהיה קצת יותר גדולה. אבל, היי, תהיו בלונדון…
6. המחזמר – אם לשים את הקלישאות, הסופרליטיבים ומילות התואר הפומפוזיות בצד, מדובר במחזמר פשוט מצוין.
MK