כואבים את דרכם אל עבר ההתבגרות

על ההצגה "חושים"

מאת: אביבה רוזן

הסיפורים המתרחשים בעלילת "חושים", הפקה חדשה ומסקרנת שעולה בימים אלו בתיאטרון תמונע, ממוקמים בגרמניה. אבל היצרים הבוערים, הרצונות שחלקם ברורים מאוד ואחרים לא ברורים ולא מגובשים כלל, היכרות עם הגוף ועם הנפש המתפתחת, הם אוניברסליים. כל מתבגרי העולם חווים קונפליקטים שונים, אישיים וחברתיים. כל אחת ואחד כואבים את דרכם לעבר ההתבגרות. זה חוק טבע ואנחנו יושבים וחוזים בכאבים שונים, כאלה שחווינו ואחרים שחוו חברינו.

"חושים". צילום: ז'ראר אלון

הצעירים המשחקים לפנינו, שסיפוריהם שזורים זה בזה, מביאים את המאוויים, הקונפליקטים והייסורים של גיל ההתבגרות במגוון דרכים, תוך תצוגת דיבור ותנועה ייחודיים מאוד. יש פה בחירה בימויית מעניינת של דורי אנגל הבמאי, המלווה בכוריאוגרפיה מסקרנת אשר לובשת ופושטת צורות, ומבוצעת היטב על ידי השחקנים על הבמה. היא מסקרנת במיוחד כאשר המתבגרים משתרגים זה בזה והופכים כולם לחלק מגוף אחד – אלגוריה לחברה שמביאה את חבריה, לפחות ברובם המכריע, לקונפורמיות חברתית. מצד אחד הפרט רוצה להיות חלק מהחבר'ה, מצד שני, הוא כמה להיות אינדיבידואל, והכל, דרך הרצון הנואש לאהוב ולהיות נאהב.

אחד מהסיפורים המוצגים על הבמה הוא סיפורה של נערה מאוהבת, שנשוא אהבתה מזמין אותה למסיבה בביתו. היא מקווה שסוף סוף יקרה משהו ביניהם, אך מבינה שהוא הזמין אותה כדי להכיר אותה לבן דודו העיוור. היא מתלבטת בשאלה, האם הבחור העיוור יכול להבחין ביתרונותיה הבולטים, מראה חיצוני מצודד ועיניים כחולות, לעתים בגוון טורקיז, אבל אחרי ייסורים והתפתלויות מרובות וקשות היא נוכחת לדעת שהיא אכן נמשכת אליו, והיא ממשיכה אתו את הקשר.

צילום: ז'ראר אלון

נשוא האהבה עצמו מנסה להמשיך בחייו לאחר שהרג את חברו הקרוב, מיד אחרי שגילה כי אהבתו הגדולה, נערה שהיה לו קשר חזק עמה, בחרה בחבר הקרוב על פניו. הנערה עצמה מתנתקת, ובוחרת בסופו של דבר בקשר עם נערה חריגה ומתאהבת בה עמוקות.

חושיהם של הצעירים מבולבלים, אבל גם הרבה יותר ניתנים לגירוי מאלה של הבוגרים. הם בוחנים את הגבולות של עצמם ולעתים קרובות עושים דברים שנראים להם לא נכונים או לא מובנים, אבל הם עושים אותם, מתנסים בחיים, מרוויחים ולומדים מהם שיעורים. העיקר ללכת קדימה, להמשיך ולהתפתח, ולחיות, אם אפשר, כמה שיותר טוב.

חושים

תיאטרון תמונע

מאת: אניה הילינג

תרגום: עינת אוחנה

עיבוד ובימוי: דורי אנגל

תנועה: רוני ברנדשטטר

משתתפים: ינון כהן, הראל מוראד, מיקה נדל, אמיר פתר, אוריה לימור קומורניק, טליה רעים

תפאורה ותלבושות: דינה קונסון

מוסיקה: עינב הר ענן כהן

תאורה: אמיר קסטרו

ניהול הצגה: דניאל פלוצקי

מועדים נוספים:  

15/8/22 20:00

16/8/22 20:00


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close