על ההצגה "ג'ונגל בווילה"
מאת: דנה שוכמכר
כאשר עוסקים במקרה פרטי של זוג צעיר ויחסם עם השכנים ובעלי הבית, בדרך כלל עולים נושאים אקטואליים, הקשורים לכאן ועכשיו. חלקם נפיצים, כגון כסף, חדירה לפרטיות ודו-קיום, אחרים הכרחיים, כגון רגישות למצוקת הזולת או איחוד לבבות ואיחוי שסעים בחברה.
לאחר צפייה בהצגה "ג'ונגל בוילה", אין ספק כי המחזאי נעם גיל כתב אנלוגיה לחיים במדינת ישראל, המגולמת על ידי דמויות משני צדי המתרס החברתי. לכל אחת מהדמויות יש דעות מוצקות, אך שונות, בנוגע לחיים המשותפים תחת אותה קורת גג, ועל אותה הקרקע. למרות העובדה כי היוצרים מציינים כי הקבלה בין המתרחש על הבמה לבין המתרחש במדינה הוא על אחריות הצופים בלבד, והקשר בין השניים הנו מקרי בהחלט, אין באמת אפשרות להתחמק מהדמיון הבולט בין המוצג לבין המציאות.
היצירה, המופקת על ידי קבוצה עבודה ובבימוי יגאל זקס, עוסקת בזוג צעיר השוכר יחידת דיור במושב, מזוג מבוגר יותר. לאחר שבאופן פתאומי בעלי הנכס דורשים מהזוג הצעיר לפנות את הדירה, הצעירים מסרבים מתוך טענה כי צריך לכבד את הזכויות שלהם. מדיון על הנכס מתפתחת מלחמה בין הזוגות החושפת הבדלים תרבותיים ומעמדיים.
גיל וזקס מוליכים את הצופים בין הקרבות בין הניצים, לצדי הטיעונים שכל אחד מהזוגות מציג בנוגע לצדקתם, ולעבר האופק הצפוי לבוא, בו מערכת היחסים המעורערת גם כך הולכת ומתפרקת, והם נפרדים לדרכם. הנתק בין הזוגות והפערים ביניהם מסמל את הסכסוך הקיים בין קבוצות רבות באוכלוסייה, כגון בין היהודים לערבים, בין החילונים לדתיים, ומציג את השסע התרבותי והחברתי המוביל את הצדדים לסיום בלתי הפיך. דבר זה, מהווה כנבואה מטרידה, שעלולה להתגשם, אם לא נקשיב איש לרעהו, ננסה להכיל את השריטות של הצד השני, ונרקום דו-קיום מסוג כלשהו.
הבימוי הנהדר של יגאל זקס, בשילוב התפאורה המצוינת והתלבושות הנהדרות, עליהן אמונה דפנה פרץ, ועיצוב התאורה המדויק, עליו אמון יעקב סליב, מעצים את היצירה ומאפשר לצופים לחזות ולהכיל את הסערות והעימותים הניכרים בעלילה ובחלל. בדומה לחלל על הבמה, שהולך ומתפרק, כך גם חזותם של הזוגות משתנה באופן תדיר, דבר המחזק את התחושה כי מלחמת עולם שלישית עלולה לפרוץ כתוצאה מהוויכוחים הבלתי פוסקים ביניהם.
על אף שההצגה מציגה סיטואציה לא פשוטה, המבטאת את מציאות חיינו הסבוכה והמורכבת, שחקני האנסמבל מצליחים להעלות אותה בחן ובהומור, תוך הפגנת משחק רגשי ופיזי מצוינים. יובל סגל ומעין ויסברג מגלמים באופן נהדר את בעלי הנכס, המתחילים את דרכם בתור בני זוג בעלי עקרונות רבים אשר לא מוכנים לוותר, עומדים על סף פרידה ובסוף מוצאים את הדרך אחד לשנייה על חשבון הזוג האחר. ירדן תוסיה כהן וויקטור סבג, המגלמים את הזוג הצעיר, מגישים גם הם ביצוע מעולה. הם מתחילים את דרכם בוילה בתור צעירים תמימים שאינם יודעים מה מצפה להם, ומסיימים בתובנה על החיים המשותפים לצד בעלי בית הגורמים להם צרות.
השחקנים מגישים משחק וירטואוזי ומצליחים להנגיש לקהל את מורכבות הסכסוך בין הצדדים, ולבטא את נקודות המבט ההפוכות של שני צדי המתרס. על אף שההצגה נעזרת במשל בכדי להציג את המציאות המורכבת בחברה הישראלית, היא מציגה תוצאה מוצלחת במיוחד, ומעוררת שאלות רבות, הממשיכות להדהד ולנקר שעות ארוכות לאחר היציאה מן האולם הקריר לחום יולי אוגוסט של תל אביב.
ג'ונגל בווילה
תיאטרון תמונע
מאת: נעם גיל
בימוי: יגאל זקס
שחקנים: יובל סגל, ירדן תוסיה כהן, מעיין ויסברג, ויקטור סבג
עיצוב תפאורה ותלבושות: דפנה פרץ
עיצוב תאורה: יעקב סליב
ע. במאי: ולריה לייכטמן
ניהול הצגה: שקד שנלר
מועדים נוספים:
1/9/21 20:00
20/10/21 20:00
21/10/21 20:00