"הקורונה גרמה לי להמציא את עצמי מחדש"

השחקן שמעון מימרן על יצירה בימים בהם הקהל נמצא מעבר למסך המחשב

מאת: דנה שוכמכר

"הרגע הזה בתיאטרון, כשהאור באולם כבר כבה והאור על המסך עוד לא נדלק, והקהל יושב בחושך ומחכה בדומיה, כל הציפיות, כל החלומות של אלף איש מרוכזים בנקודה אחת באפלה." (סוחרי הגומי, חנוך לוין).

נגיף הקורונה אשר הולך ומתפשט במהירות מחייב להישמע להוראות שהולכות ומחמירות, במסגרתן חל איסור על פתיחת תיאטראות ושאר בתי עסק הכוללים כמות גדולה של אנשים. מה יעשה השחקן ללא קהל? ללא אותו קהל היושב בחושך ומחכה בציפייה לאותה נקודה באפלה? ימצא לו במה חדשה – הפייסבוק.

שמעון מימרן, שחקן תיאטרון, טלוויזיה וקולנוע, החל לאחרונה לבחון את היתרונות של הבמה הפייסבוקית. מימרן שיחק בהצגות רבות של לוין: בתיאטרון הבימה בשנת 1993 מפליג בספינה ונוסע משולהב בהצגה "הילד חולם", בתיאטרון הקאמרי בשנת 1994 ב"הנשים האבודות מטרויה", בתיאטרון הקאמרי בשנת 1999 בהצגה "אשכבה". ניסיתי לברר עמו את הבחירה במחזות של לוין ולתהות איך מרגיש בימים אלו שחקן שלא יכול להציג בפני "קהל חי".

איך נוצרה ההחלטה לפרסם מונולוגים בפייסבוק?

"זה מתחיל מזה שהבנתי שיש לי צורך לעמוד על במה ולשחק ופתאום נוצרה סיטואציה משונה מאד במסגרתה אין לי אפשרות להציג על במה ובעצם הפלטפורמה של הפייסבוק מאפשרת לי להמשיך לשמור על הגחלת, להמשיך להיות יצירתי ולשמור על קשר עם הקהל. הפלטפורמה הזאת נתנה לי את האפשרות ליצור מחדש ולהמציא את עצמי מחדש ולהחיות את הטקסטים של לוין בתוך מסגרת ביתית אשר נכפתה עליי."

שמעון מימרן
צילום: שמעון מימרן

מדוע בחרת להציג קטעים מתוך מחזות של חנוך לוין?

"בתחילת דרכי שיחקתי בהפקה של "הילד חולם" בתיאטרון הבימה מאת חנוך לוין ופסעתי עמו דרך ארוכה עד שחלף מהעולם. לאחר מותו ניגשתי אל המנהל האמנותי של תיאטרון הקאמרי דאז עמרי ניצן ואמרתי לו, לא מתאים לי לשחק פה יותר כי חנוך לוין לא נמצא.

שאלתי את עצמי מה אני עושה עכשיו? עניתי, אני רוצה להמשיך ולשחק בהצגות של לוין. מתוך התשוקה הגדולה ליצירותיו יצרתי מופע בשם "לפגוש את חנוך לוין" ולקחתי קטעים מתוך הצגותיו של לוין וסיפורים אישיים מתוך המפגשים שלי איתו והופעתי בבתים של אנשים. היצירה בפייסבוק מאפשרת לי להמשיך ולשמור על הקשר האינטימי עם הקהל- דרך הפייסבוק מצאתי אפשרות להנציח את דרכו של לוין ולתת כבוד ליוצר כל כך משמעותי בעיני בצורה חשופה בין קירות ביתי. דרך הפייסבוק הבנתי דברים על הקשר בין הקהל והשחקן. בדרך כלל אתה מוגן על ידי הבמה, בעת ההופעה בפייסבוק אתה מבין שזה להיות או לחדול, זה ממש קלוז אפ שלך. "

איך אתה בוחר את הקטעים מתוך המחזות של לוין?

"אני לא מכין רשימה ערב לפני, אלא מעדיף לבחור את הקטעים בצורה ספונטנית. יש לי ארסנל של קטעים ובהתחלה לא הייתי בטוח בכלל שזה יהיו קטעים מתוך חנוך לוין. ככל שעובר הזמן, אני מרגיש שיש מתח בין אמת ובין מצב אבסורדי וזה מתאים מאד לרוח התקופה."

מה מחכה לנו בהמשך?

"כרגע אני מתמקד ביצירות של חנוך לוין אבל יש לי רצון לפרסם בהמשך שירה פואטית, אבל נראה מה יוליד יום. פעם שאלו את  לב טולסטוי, המחבר של אנה קרנינה, אשר פורסם לראשונה בתור טור, מה יקרה בשבוע הבא? הוא השיב, מה שאנצ'וקה שלי תבחר. במקרה שלי, מה שהקהל שלי יבחר."

לבמה הפייסבוקית של שמעון מימרן – הקליקו על הלינק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close