מחפשת – תיאטרון תמונע

ערב רב של נושאים כיכבו במונודרמה "מחפשת" שעלתה לאחרונה בתיאטרון תמונע. פחדים, קשר אם-בת, שפיות וחוסרה, חיפוש משמעות, רעב רגשי ופיזי. דרת רחוב (המגולמת על ידי פזית נוני) שמזמרת למחייתה המצומצמת, שעדיין חיה את הקונפליקטים שלה לצד אהבתה והקשר הגורדי שלה עם אמה, קשר בלתי פתור עם אישה קשה שכבר הלכה לעולמה, מופיעה על הבמה. הבעיה הגדולה ביותר של ההצגה הזאת היא משחק לא משכנע. יש לה כמה רגעים טובים, כמעט מרגשים, אבל לרוב המשחק לא מתרומם לגובה הנושאים המורכבים והמשמעותיים שבמחזה.
הדיון שהתקיים לאחר ההצגה גנב ממנה את ההצגה והיה מרתק הרבה יותר. צופה אחת אמרה שההצגה מבולבלת, שהיא לא הצליחה להבין איך הנושאים השונים שעלו בה היו קשורים זה לזה. חוות הדעת הזאת יכולה בהחלט לייצג צופה ממוצע. בדיון, סיפרו לנו היוצרות איך קרמה המונודרמה הזאת עור וגידים. נוני עבדה עם שפרה מילשטיין, הבמאית, על תרגילי משחק. עידן זילברשטיין, בן זוגה של נוני מזה 33 שנים, צפה מחדר השינה ומדי פעם הביא כמה שורות. כך נכתב המחזה. תמיד מעניין לשמוע את הסיפור מאחורי הסיפור. במקרה הזה, לצערנו, הסיפור מעניין יותר מהתוצר עצמו.
שלוש גולגולות במדרוג מרתה (טעון שיפור)
לפרטים ומועדים – הקליקו על הלינק
כמו מרתה, גם המצעד נעשה אחרת מכל מה שאתם רגילים אליו, או במילים אחרות, טוב יותר. הדירוג הגבוה ביותר הוא גולגולת אחת, בעוד הדירוג הנמוך ביותר הוא חמש גולגולות. תתרגלו לזה. 🙂
מעניין להבין איך קבעת מי הוא הצופה הממוצע.
בסוף על טעם וריח אין טעם להתווכח,
אך חשוב לספר שאני חוויתי חוויה שונה.
חוסר הסדר או הבלבול התפרש אצלי כאותו חוסר סדר שיש בחייה, או בחיים של כולנו.
עודף הפעולות, הרגשות, השירה והריקוד אלו הם חלק ממופע חייה, שעוזר לה להתמודד עם שק החוויות שחוותה.
ולגבי הביצוע המשחקי, לעניות דעתי (בהתאם להצגה שאני ראיתי), לא פחות ממעולה.
שמחתי לראות בדף הפייסבוק של "מחפשת" שיש עוד צופים לא ממוצעים כמוני.
https://m.facebook.com/The-seeker-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9%D7%AA-2011331368992923/